19 Ekim 2011

SICACIK VE YUMUŞACIK POĞAÇA



Herhangi bir yerde fırından yeni çıkmış poğaçalar görsem aklıma hemen yolculuk gelir. Çocukluğumdan  beri yolculuğa çıkarken hazırlanan yolluk çantasının içinde mutlaka poğaça olurdu.Bazen yolculuğun eziyetine dayanamayıp ezildikleri olurdu ama yemesi her zaman zevk verirdi. Sebebi bu olsa gerek ne zaman poğaça yapsam ya da ne zaman bir yolculuk olsa bu ikili aklıma gelir. Eh hafta sonu da evde bir yolcu olunca gereği yapıldı ve istek üzerine fırından çıktı bu poğaçalar... Yetmedi bir tepsi daha yapıldı...


MALZEMELER

150 g margarin

1 çay bardağı sıvı yağ

2 tane yumurta ( 1 tanesinin sarısı üstüne sürülecek )

3 yemek kaşığı yoğurt

3,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

Bir miktar tuz

İÇ MALZEMESİ

İstediğiniz bir peynir türü ( lor, kaşar, beyaz peynir, mozarella...... )

Bol maydonoz

Tuz, karabiber

İç malzemesini  hazırlayıp bir kenara bıraktıktan sonra, derin bir kapta bütün malzemeleri karıştırıyorsunuz.Ama unu ilave ederken hepsini birden değil yavaş yavaş ilave edin,çok sert bir hamur olmasın,yumuşak olsun,  un fazla gelebilir, yani  aldığı kadar un denir ya işte öyle...Hemen şekil verip iç malzemeyi de ilave edince üstüne yumurta sarısını sürün ve 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin.


AFİYET OLSUN



1 yorum:

  1. Kokusu buraya kadar geldi.. handenin yemegi senin buaca koptum.hakani bekliyoruz aksam yemegi icin ....ayyyyyyyy napsak baslasakmi ......

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...