İşte kolay bir yemek daha. Soğan ile ıspanakları az bir zeytinyağında yumuşayıncaya kadar şöyle bir kavurun. Soğutun ve üzerine sarmısak miktarı size bağlı olmak üzere bir yoğurt hazırlayın ama yoğurt süzme olsun yani suyu süzülmüş olsun. Her ikisini de güzelce karıştırın. Buraya kadar tamam ama biraz renkli olsun derseniz zeytinyağı ve biber salçasını hafifce kavurun ve üstüne dökün. Ben biraz fazla dökmüşüm sanırım, fotoğraftan öyle anlaşılıyor. Tuzunu da unutmayın. Bu kadar basit bir lezzet. Üstüne bolca ceviz de dökebiliriz aslında. Ispanak her zaman sevdiğim bir lezzet olmuştur ama piştikten sonra çok fazla bekletmeden tüketin uyarılarını duymak biraz daha dikkatli davranmaya zorluyor, bu yüzden de hemen tüketmeye çalışıyorum. Bir de ıspanak ve yoğurt meselesi var, bir arada olmamaları gerekiyor ya, bu nedenle bu pratik lezzet ıspanağın demirini almamıza izin vermiyor gibi... Bana göre en iyisi çiğ tüketmek aslında, salatasını yani... Salata halinde olunca ıspanağın tadını daha iyi alıyorum sanki. Ama ıspanak her haliyle güzel bir sebze.
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder