Hafta sonu kahvaltılarını biraz daha fazla özenle hazırlamak ve daha bir keyifli hale getirmek isterseniz işte size basit bir tarif. Hem de evde kim varsa herkesin katkıda bulunabileceği ve zevkle yapılıp, çayın yanında zevkle yenen bir lezzet.
MALZEMELER
Hamur için;
3 su bardağı un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Unu yavaş yavaş ilave ederek çok fazla sert olmayan, yumuşak bir hamur hazırlayıp yarım saat
kadar dinlendirin.
İç Malzeme;
Hazırladığınız hamura yetecek miktarda kıyma
Rendelenmiş soğan
Yeteri kadar tuz ve karabiber
2-3 yemek kaşığı su
İç malzemelerinin hepsini karıştırın, biraz sulu bir karışım olmalı.
Sonra hamurdan küçük parçalar koparıp, pasta tabağını geçmeyecek büyüklükte yuvarlaklar açın, fazla kalın olmamalı. Sonra hazırladığınız iç malzemeden yeterli miktarda koyup böreğinizi yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını çok az suyla kapatırsanız kızartırken böreğin açılmasını engellemiş olursunuz.Derin bir tavada ve derin bir yağda iki tarafı da kızarana kadar pişirin ve soğutmadan servis yapın...
Çok sevdiğim hamur işlerinden bir tanesi bu börek ama öğrendiğim günden beri çiğ mi, çi mi sorusunu kendime sorarım. İkisi de kullanılıyor... Sonunda biraz araştırdım ve gördüm ki doğrusu
Tatar dilinde lezzetli demek olan çi börekmiş... Anlamını öğrendikten sonra daha çok sevdiğim bir börek oldu. Çi börek, lezzetli börek...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder