10 Ekim 2011

ÇİĞ BÖREK





Hafta sonu kahvaltılarını biraz daha fazla özenle hazırlamak ve daha bir keyifli hale getirmek isterseniz işte size basit bir tarif. Hem de evde kim varsa herkesin katkıda bulunabileceği  ve zevkle yapılıp, çayın yanında zevkle yenilen bir lezzet. Un, su, tuz  ile çok fazla sert olmayan, yumuşak bir hamur hazırlayıp yarım saat kadar dinlendiriyorsunuz. Bu arada iç malzemesini hazırlayabilirsiniz. Hazırladığınız hamura yeter miktarda kıyma, rendelenmiş soğan ve tuz ile birlikte arzu ettiğiniz baharatları karıştırarak iç malzemesini hazırlamış oluyorsunuz.  Sonra hamurdan  küçük parçalar koparıp, pasta tabağını geçmeyecek büyüklükte yuvarlaklar açıyorsunuz, fazla kalın olmamalı. Sonra hazırladığınız iç malzemeden yeterli miktarda koyup böreğinizin ağzını kapatıyorsunuz. Derin bir tavada ve derin bir yağda iki tarafı da kızarana kadar pişiriyorsunuz. 



AFİYET OLSUN 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...