Ana içeriğe atla

KAÇ GRAM, KAÇ KALORİ


Besin
Miktar
Kalori
1 adet kruasan
200 gr
200
1 dilim beyaz ekmek
28 gr
90
1 dilim kepekli ekmek
28 gr
60
1 dilim kızarmış ekmek
15 gr
35
armut
1 adet
70
arpa (kuru)
100 gr
367
ay çekirdeği
100 gr
578
badem
100 gr
600
beyaz peynir (yağlı)
100 gr
275
bezelye
100 gr
89
bisküvi
100 gr
470
brokoli
100 gr
35
brüksel lahanası
100 gr
35
buğday (kuru)
100 gr
364
bulgur (kuru)
100 gr
371
ceviz
100 gr
549
çam fıstığı
100 gr
600
çilek
100 gr
26
domates
1 adet
14
elma
1 adet
60
enginar
1 adet
10
erik
1 adet
8
fındık
100 gr
650
fıstık
100 gr
560
greyfurt
1 adet
60
havuç
100 gr
35
hindistancevizi
100 gr
603
hurma
1 adet
15
ıspanak
100 gr
26
incir
100 gr
41
incir (kuru)
100 gr
59
kabak
100 gr
25
kabak çekirdeği
100 gr
571
karnabahar
100 gr
32
karpuz
100 gr
19
kaşar peyniri (yağlı)
100 gr
413
kavun
100 gr
18
kayısı
1 adet
8
kereviz
100 gr
18
kiraz
100 gr
40
kivi
1 adet
34
kuskus (kuru)
100 gr
367
lahana
100 gr
20
makarna (haşlanmış)
100 gr
85
makarna (kuru)
100 gr
339
mandalina
1 adet
50
mantar
100 gr
14
margarin
28 gr
204
marul
100 gr
15
mercimek (kuru)
100 gr
314
mısır (kuru)
100 gr
342
muz
1 adet
100
parmesan peyniri (yağlı)
100 gr
440
patates (haşlama)
100 gr
100
patlamış mısır
100 gr
478
patlıcan
1 adet
28
pirinç (haşlanmış)
100 gr
125
pirinç (kuru)
100 gr
357
portakal
1 adet
50
salatalık
1 adet
11
sıvı yağ
28 gr
130
soğan
100 gr
35
susam
100 gr
589
süt (yağlı)
100 gr
68
şeftali
1 adet
60
taze fasulye
100 gr
90
taze yeşil biber
120 gr
15
tereyağı
28 gr
206
üzüm
100 gr
57
yoğurt (yağlı)
100 gr
95
yoğurt (yağlı,meyveli)
100 gr
125
yumurta
1 adet
80
yumurta akı
1 adet
15
yumurta sarısı
1 adet
65

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN SU BARDAĞI ÇAY BARDAĞI KAHVE FİNCANI ÇORBA KAŞIĞI Su 250 g 100 g 75 g 15 g Süt 250 g 100 g 75 g 15 g Toz şeker 200 g 80 g 70 g 20 g Pirinç 250 g 100 g 70 g 15 g Bulgur 200 g 75 g 60 g 20 g Fasulye 200 g 75 g 60 g Mercimek 200 g 75 g 60 g 15 g İrmik 180 g 70 g 55 g 12 g Pudra şekeri 110 g 50 g 30 g 12 g Toz şeker 170 g 75 g 60 g 15 g Nişasta 50 g 30 g 10 g Un 110 g 50 g 30 g 12 g Galeta unu 120 g 60 g 40 g 10 g Kaşar peyniri(rende) 90 g 40 g 30 g 4 g Süt 200 g 100 gr 65 g 15 g Krema 210 g 110 g 70 g Yoğurt

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa