Ana içeriğe atla

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN
SU BARDAĞI
ÇAY BARDAĞI
KAHVE FİNCANI
ÇORBA KAŞIĞI
Su
250 g
100 g
75 g
15 g
Süt
250 g
100 g
75 g
15 g
Toz şeker
200 g
80 g
70 g
20 g
Pirinç
250 g
100 g
70 g
15 g
Bulgur
200 g
75 g
60 g
20 g
Fasulye
200 g
75 g
60 g

Mercimek
200 g
75 g
60 g
15 g
İrmik
180 g
70 g
55 g
12 g
Pudra şekeri
110 g
50 g
30 g
12 g
Toz şeker
170 g
75 g
60 g
15 g
Nişasta
50 g
30 g

10 g
Un
110 g
50 g
30 g
12 g
Galeta unu
120 g
60 g
40 g
10 g
Kaşar peyniri(rende)
90 g
40 g
30 g
4 g
Süt
200 g
100 gr
65 g
15 g
Krema
210 g
110 g
70 g

Yoğurt
210 g
110 g
70 g

Çekilmiş Badem
100 g
40 g
25 g
6 g
Çekilmiş Ceviz
100 g
40 g
25 g
4 g
Hindistan cevizi
85 g


6 g
Fındık
110 g
45 g


Kakao
100 g
40 g
30 g
8 g
Zeytinyağı
220 g
90 g
65 g
15 g
Ayçiçekyağı
170 g
80 g
60 g
15 g
Eritilmiş yağ
220 g
90 g
65 g

Tuz



20 g
Margarin
180 g
80 g
50 g
15 g
Salça
125 g


30 g
Pirinç
175 g
80 g
50 g
15 g
İrmik
150 g
70 g
50 g
10 g
Arpa şehriye
250 g


15 g
Bulgur
180 g
80 g
60 g
20 g
Kırmızı mercimek
200 g
150 g


Yeşil mercimek
160 g



Kuru fasulye
170 g
75 g
60 g

Nohut
110 g


15 g
Buğday
155 g
70 g
55 g

Erişte
80 g
45 g
30 g

Karabiber



6 g
Makarna
75 g
35 g
20 g

Tereyağ


15 g














































Yorumlar

  1. HAYATMUTFAKTAkininyanindaGUZEL18 Ağustos 2011 09:18

    Enteresan... Her yerde bulunmayacak faydali bilgilerden...
    Ama benim artik bilmeme gerek yok cunku birazdan bilginin membagina gitmek uzere evden cikiyorum...:)

    YanıtlaSil
  2. Bir su bardagi kasar peynir nasil oluyor sekerim? :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

ÇİLEKLİ, MUZLU KEK

Çilek sevmeyen yoktur diyemeyeceğim çünkü sevmeyenler olduğunu biliyorum. Çilek sevmediklerini ilk öğrendiğim zaman inanamamıştım. Çileğin sevilmeme ihtimalini hiç aklıma getirmediğimi o zaman fark ettim. Bu sebebten, çilek sevmeyenler sadece muzlu yapabilir... Ve en çok sevdiğim kek hamuru çilek ve muzla birleşince çok güzel bir kek çıktı ortaya. Denemelisiniz... Ilık ılık yiyebilirsiniz ya da meyveli olduğu için buzdolabında tutarsanız, dolaptan çıkarıp soğuk soğuk da yiyebilirsiniz. Soğuk yemek daha çok hoşuma gitti... Bu kek hamuru suyla yapılan kek hamuru. İçine istediğiniz malzemeleri ilave edebilirsiniz... MALZEMELER   4 tane yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 3 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Yeteri kadar muz ve çilek ( miktarı size bağlı ) Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra diğer malzemeleri de ilave edip karıştırın. Ufak ufak doğradığınız muzları da ilave edin ve ezmeden yavaşca karıştırın. Yağl

ÇİN LAHANASINDAN SARMA

Lahana sarması ama lahanası biraz değişik, en azından ben ilk defa gördüm buralara gelince. Yer değişikliğinin bu gibi faydalarını da görmek gerekir diye kendime  hatırlatıyorum bu yazıyı yazarken. Belki her yerde vardır ama benim dikkatimi son zamanlarda çeken bir lahana bu; Çin Lahanası... Ben lahana sarmasını çok sık yapmam ama yapmam gereken zamanlar da oluyor tabii, lezzetli bir yemek sonuçta. Güzel yapılmış bir lahana sarmasını yemek de çok zevklidir ayrıca. Bunun için de güzel bir lahana bulmak gerekir, işte bundan dolayı buradaki arkadaşlar ile uzun zamandır arayış içindeydik, denemeler ve tavsiyeler sonucunda bize en yakın lezzeti verecek olan lahanayı bulduk. Şimdi herkes Çin Lahanasını kullanıyor ve çok da memnunuz. Kolay sarılabilir olması ise en güzel tarafı... Bizim lahanalarımıza göre biraz küçük ama olsun hiç fire vermeden sarılabiliyor, en içte kalan göbek kısmı da salatalarda çok lezzetli oluyor. Bu salatayı da bir başka tarifte anlatırım... MALZEMELER Soğa