18 Ağustos 2011

KAÇ BARDAK, KAÇ KAŞIK, KAÇ GRAM

BESİN
SU BARDAĞI
ÇAY BARDAĞI
KAHVE FİNCANI
ÇORBA KAŞIĞI
Su
250 g
100 g
75 g
15 g
Süt
250 g
100 g
75 g
15 g
Toz şeker
200 g
80 g
70 g
20 g
Pirinç
250 g
100 g
70 g
15 g
Bulgur
200 g
75 g
60 g
20 g
Fasulye
200 g
75 g
60 g

Mercimek
200 g
75 g
60 g
15 g
İrmik
180 g
70 g
55 g
12 g
Pudra şekeri
110 g
50 g
30 g
12 g
Toz şeker
170 g
75 g
60 g
15 g
Nişasta
50 g
30 g

10 g
Un
110 g
50 g
30 g
12 g
Galeta unu
120 g
60 g
40 g
10 g
Kaşar peyniri(rende)
90 g
40 g
30 g
4 g
Süt
200 g
100 gr
65 g
15 g
Krema
210 g
110 g
70 g

Yoğurt
210 g
110 g
70 g

Çekilmiş Badem
100 g
40 g
25 g
6 g
Çekilmiş Ceviz
100 g
40 g
25 g
4 g
Hindistan cevizi
85 g


6 g
Fındık
110 g
45 g


Kakao
100 g
40 g
30 g
8 g
Zeytinyağı
220 g
90 g
65 g
15 g
Ayçiçekyağı
170 g
80 g
60 g
15 g
Eritilmiş yağ
220 g
90 g
65 g

Tuz



20 g
Margarin
180 g
80 g
50 g
15 g
Salça
125 g


30 g
Pirinç
175 g
80 g
50 g
15 g
İrmik
150 g
70 g
50 g
10 g
Arpa şehriye
250 g


15 g
Bulgur
180 g
80 g
60 g
20 g
Kırmızı mercimek
200 g
150 g


Yeşil mercimek
160 g



Kuru fasulye
170 g
75 g
60 g

Nohut
110 g


15 g
Buğday
155 g
70 g
55 g

Erişte
80 g
45 g
30 g

Karabiber



6 g
Makarna
75 g
35 g
20 g

Tereyağ


15 g














































2 yorum:

  1. HAYATMUTFAKTAkininyanindaGUZEL18 Ağustos 2011 09:18

    Enteresan... Her yerde bulunmayacak faydali bilgilerden...
    Ama benim artik bilmeme gerek yok cunku birazdan bilginin membagina gitmek uzere evden cikiyorum...:)

    YanıtlaSil
  2. Bir su bardagi kasar peynir nasil oluyor sekerim? :)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...