Etimek dediğimiz şey tadı tuzu olmayan, bana göre Ezine peyniri ile siyah zeytine çok güzel eşlik eden kuru ve kıtır kıtır bir atıştırmalık. Bu hali ile sanırım bir çok kişi sevmez. Ama bir başka hali var ki yıllar öncesinden beri benim tadına doyamadığım, hatta bir aralar çok sıklıkla yaptığım. Yaz günlerinde soğuk olarak tüketilebilecek hafif bir tatlıya dönüşümü müthiş… Bunun için önce bir krema yapmamız lazım.
MALZEMELER
5 yemek kaşığı un
125 g tereyağ
7 kaşık şeker
4 su bardağı süt
2 paket vanilya
Un ve tereyağını hafifce kavurun ve karıştırarak sütü ilave edin, ama topaklanmaması için sürekli karıştırın. Şekerini de ilave edin ve koyulaşıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. Karıştırmaya devam ederek vanilyasını ilave edin. Böylece güzel kıvamlı bir krema elde etmiş olursunuz. Bu krema benim favorimdir, herşeye yakışır, pastalarda kullanırım, hatta tabaklara koyup böylece yemek de güzel olur. Aslında yalancı tavuk göğsü de denebilir.
1 paket etimek
1 bardak su
2 kaşık şeker
Ve kare borcam. Ya da ona benzer bir servis kabı...Etimekleri dizin ve 2 kaşık şekerle hazırladığınız 1 bardak şekerli su ile ıslatın. Üstüne hazırladığınız kremayı dökün.
1 bardak soğuk süt
2 su bardağı ufak doğranmış çilek ( ya da istediğiniz farklı meyveler de olabilir )
3/4 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
½ su bardağı şeker
1 bardak soğuk süt ile krem şantiyi hazırlayın ve en üstüne de krem şantiyi sürün. Ve buzdolabına koyun.
Eğer krem şanti kullanmak istemezseniz bu kremayı yapabilirsiniz...
Krema için;
2 tane 250 ml krema ( 2 su bardağı )
2 yemek kaşığı maskarpon peyniri
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Çilek Sos İçin Eğer krem şanti kullanmak istemezseniz bu kremayı yapabilirsiniz...
Krema için;
2 tane 250 ml krema ( 2 su bardağı )
2 yemek kaşığı maskarpon peyniri
2 yemek kaşığı pudra şekeri
Bu malzemelerin hepsini katı bir kıvam alana kadar çırpmanız yeterli. Krema soğuk olursa kremanız güzel olur...
Bu tatlıyı ikram etmenizden bir gün önce yapar ve buzdolabında bekletirseniz iyi bir sonuç alırsınız. İkram ederken de üstüne bolca hindistan cevizi dökebilirsiniz, çilek taneleri ve çilek sosu kullanabilirsiniz, yaratıcılığınızı kullanmanız için güzel bir fırsat.2 su bardağı ufak doğranmış çilek ( ya da istediğiniz farklı meyveler de olabilir )
3/4 su bardağı su
1 yemek kaşığı nişasta
½ su bardağı şeker
Bütün malzemeleri küçük bir tencerenin içinde karıştırarak
kaynamaya başlayana kadar karıştırın. Kaynayınca ocağın altını kapatın ve tencereyi
kenara alın, karıştırmaya devam edin.Soğuduktan sonra tatlınızın üstüne dökebilirsiniz.
AFİYET OLSUN
tatılde de tam gaz tarıflere devam...ay ınanmıyorum....ebru
YanıtlaSilfotografa bakinca ve malzemelere bakinca cok nefis bir tarife benziyor,mutlaka deneyecegim. Tesekkür ederim ;)
YanıtlaSil