02 Ağustos 2011

ETİMEĞİN EN TATLI HALİ



Etimek dediğimiz şey tadı tuzu olmayan, bana göre Ezine peyniri ile siyah zeytine çok güzel eşlik eden kuru ve kıtır kıtır bir atıştırmalık. Bu hali ile sanırım bir çok kişi sevmez. Ama bir başka hali var ki yıllar öncesinden beri benim tadına  doyamadığım, hatta biraralar çok sıklıkla yaptığım. Yaz günlerinde soğuk olarak tüketilebilecek hafif bir tatlıya dönüşümü müthiş… Bunun icin önce bir krema yapmamız lazım. 


MALZEMELER

4 yemek kaşığı un

125 g tereyağ

7 kaşık şeker

4 su bardağı süt

1 paket vanilya

Un ve tereyağını hafifce kavurun ve karıştırarak sütü ilave edin, ama topaklanmaması  için sürekli karıştırın. Şekerini de ilave edin ve koyulaşıncaya kadar pişirin ve ocaktan alın. Karıştırmaya devam ederek  vanilyasını ilave edin. Böylece güzel kıvamlı bir krema elde etmiş olursunuz. Bu krema benim favorimdir, herşeye yakışır, pastalarda kullanırım, hatta tabaklara koyup böylece yemek de güzel olur. Aslında yalancı tavuk göğsü de denebilir.

1 paket etimek

1 bardak su

2 kaşık şeker

Ve kare borcam. Ya da ona benzer bir  servis kabı...Etimekleri dizin ve  2 kaşık şekerle hazırladığınız 1 bardak şekerli su ile ıslatın. Üstüne hazırladığınız kremayı dökün.



1 paket krem şanti

1 bardak soğuk süt

1 bardak soğuk süt ile krem şantiyi hazırlayın ve en üstüne de krem şantiyi sürün. Ve buzdolabına koyun. Bu tatlıyı ikram etmenizden bir gün önce yapar ve buzdolabında bekletirseniz iyi bir sonuç alırsınız.İkram ederken de üstüne bolca hindistan cevizi dökebilirsiniz, çilek taneleri ve çilek sosu kullanabilirsiniz, yaratıcılığınızı kullanmanız için güzel bir fırsat.



AFİYET OLSUN






2 yorum:

  1. tatılde de tam gaz tarıflere devam...ay ınanmıyorum....ebru

    YanıtlaSil
  2. fotografa bakinca ve malzemelere bakinca cok nefis bir tarife benziyor,mutlaka deneyecegim. Tesekkür ederim ;)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...