24 Temmuz 2011

MİLFÖY HAMURUNDAN GÜL BÖREĞİNE





Basit ve kolay bir börek. Bildiğiniz milföy hamurlarınıçük karelere bölüyorsunuz, boyutları hemen hemen 10 cm lik kareler halinde oluyor, sonra bunları un serperek oklava ile iki katı büyüklüğüne kadar açıyorsunuz. İçine istediğiniz iç malzemesini hazırlayabilirsiniz. Patatesli, penirli, kıymalı, ben en çok ıspanaklı olanını tercih ediyorum. Ve gül böreği şekli vererek sarıp tepsiye yerleştirip üstüne de yumurta sarısı sürüyorsunuz. Isterseniz çörek otu veya susam da kullanabilirsiniz. Çıtır çıtır bir börek oluyor. Açma böreğin yerini tutmaz ama ona yakın bir lezzet… Milföy hamuru yeterince yağlı olduğu için yağ kullanmanıza da gerek yok.








AFİYET OLSUN






2 yorum:

  1. Ispanaklisi gercekten cok hos oluyor. Ben ayakustu iki uc tane goturuyorum. Arti, mikro dalga firinda isitilarak cayin yaninda sabah kahvaltisi icin gayet guzel oluyor. Mmmm canim cekti. Keske "hayatmutfaktaguzel" burada olsaydi da yapsaydi. Neyse, yakinda insallah.
    Imza: "hayatmutfaktakininyanindaguzel.com" :)

    YanıtlaSil
  2. coooooooook lezzetliiiiii bir tabagi silip supururuuuuuuuuum



    ebouschunnnnnnnnnnnnn <3

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...