01 Temmuz 2011

KREMALI PATATES FIRINDA YA DA PATATES GRATEN



Son zamanlar da yaptığım favori  yemeklerden birisi. Her zamanki gibi yapılışı yine basit ve aslında herkesin yaptığı bir lezzet. Evde çocuklar da severse eğer daha bir zevkle yapılıp yenilen bir lezzet oluveriyor. Her türlü yemeğin yanına da garnitür olarak ilave edebilirsiniz.

MALZEMELER

4-5 adet patates

50 g tereyağı

2 su bardağı süt

1 çorba kaşığı un

200 ml krema

1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Tuz, karabiber

Patatesleri önce fazla kalın olmayacak şekilde dilimliyoruz ve kolay pişmesi için yumuşatmadan haşlıyoruz, bir fırın kabına yerleştiriyoruz. Sonra tereyağını un ile kavurup sütü ilave edip karıştırarak muhallebi kıvamına geldikten sonra ocaktan indiriyoruz. Kremayı ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz ve tuz, karabiber ile bir kere daha karıştırıp patateslerin üstüne döküyoruz. Üstüne rendelenmiş kaşarı güzelce yaydıktan donra 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz.


AFİYET OLSUN 



2 yorum:

  1. Nefisti! Ellerine saglik. Ama sen yazinca sanki cok kolaymis gibi yaziyorsun.

    YanıtlaSil
  2. Denemek istediğim tarifler arasında :)Elinize sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...