Bir reçel yapma sevdasıdır gidiyor bakalım, iyi de oluyor... Bunlar da kayısı, vişne, erik, ve frenk üzümü reçelleri.
Tarif çilek reçelini yaptığım aynı tarif...
MALZEMELER
MALZEMELER
1 kg kayısı ( Ya da istediğiniz farklı meyveler )
1 kg şeker ( ben 500 g olarak kullanıyorum )
½ limon suyu
Kayısıların çekirdeklerini ayıklayıp yıkadıktan sonra üstünü örtecek şekilde şekerle bir gece bekletiyorsunuz, sonra ocakta yarım saat kaynatıp limon suyunu ilave ediyorsunuz, beş dakika sonra ocaktan alıyorsunuz, bu arada oluşan köpükleri de toplayıp atmakta yarar var. İlk kaynamadan sonra kısık ateşte devam edebilirsiniz kaynatmaya...
Kayısıların çekirdeklerini ayıklayıp yıkadıktan sonra üstünü örtecek şekilde şekerle bir gece bekletiyorsunuz, sonra ocakta yarım saat kaynatıp limon suyunu ilave ediyorsunuz, beş dakika sonra ocaktan alıyorsunuz, bu arada oluşan köpükleri de toplayıp atmakta yarar var. İlk kaynamadan sonra kısık ateşte devam edebilirsiniz kaynatmaya...
Kayısı reçelinin içine biraz badem içi attım.
Daha sulu bir reçel olsun isterseniz reçelinizi daha az kaynatabilirsiniz.
Daha sulu bir reçel olsun isterseniz reçelinizi daha az kaynatabilirsiniz.
AFİYET OLSUN
Ben recellerden cok kavanoz sapkalarini begendim. Recellerin tadina bakinca artik...
YanıtlaSil