22 Haziran 2011

EVDE NE VARSA ÇAYI



O gün dolabınızda ne varsa; elma (çekirdekleri ile), kayısı, çilek, kiraz (sapları ile), limon dilimleri...yani olan ne varsa bir – iki tane, bir - iki dilim suyun içine atılır ve ocağın üstüne konur. Su miktarı da size bağlı, içen sayısına göre ayarlama yapabilirsiniz. Ama içine mutlaka kabuk tarçın ve doğranmış zencefil atmalısınız, işin şifası bu bence, bir – iki de karanfil tanesi çok güzel olur. Kaynamaya başlayınca, çok kaynatmadan yani bir iki fokurdadıktan sonra ocağın altını söndürün ve içine nane, kekik yaprakları atıp beş dakika demlenmeye bırakın. Sonra...sonrası süzerek fincanlara koyun ve eve yayılan güzel kokusu ile birlikte şifam olsun diyerek için. Ben bu aralar neredeyse her akşam yapar oldum. Bence yaz günlerinde soğuk olarak da tüketilebilir. İçine ilave edecekleriniz tamamen size kalmış. Her seferinde başka bir tat yakalamak sizin elinizde...



AFİYET OLSUN 





2 yorum:

  1. Hemen yapiyoruz, bu aksam iciyoruz... Tesekkurler!

    YanıtlaSil
  2. bende artık evde ne varsa çayı yapıyorum... isteyene sıcak, isteyene soğuk....içiyoruz... teşekkürler...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...