Nasıl olur öyle dediğinizi duyar gibiyim... Hem de öyle güzel oluyor
ki...
Pırasa yemeği yapınca aklıma hep babam gelir. Çünkü babam pırasayı çok sever, hem de yanında kızarmış ekmek olursa daha bir keyifle yer. Bu nedenle pırasa ve kızarmış ekmek kokusu ve babam benim için aynı çerçevede yer alan güzel bir anıdır. Ama onun sevdiği pırasa salçalı olanıdır, annem de güzel yapar...
Bu pırasa portakal suyu ile pişiyor. Yani tüm malzemeler aynı;
MALZEMELER
500 g pırasa
1 çay bardağı havuç
½ çay bardağı pirinç veya buğday
2 tane portakal suyu
Zeytinyağı, tuz, zencefil
Pırasa yemeği yapınca aklıma hep babam gelir. Çünkü babam pırasayı çok sever, hem de yanında kızarmış ekmek olursa daha bir keyifle yer. Bu nedenle pırasa ve kızarmış ekmek kokusu ve babam benim için aynı çerçevede yer alan güzel bir anıdır. Ama onun sevdiği pırasa salçalı olanıdır, annem de güzel yapar...
Bu pırasa portakal suyu ile pişiyor. Yani tüm malzemeler aynı;
MALZEMELER
500 g pırasa
1 çay bardağı havuç
½ çay bardağı pirinç veya buğday
2 tane portakal suyu
Zeytinyağı, tuz, zencefil
Aslında genelde ben yemek yaparken isteğe bağlı olarak malzemeleri
azaltır veya çoğaltırım. Bu nedenle miktar vermek istemem, havucu bol veya
buğdayı bol seversiniz, sulu bir yemek olsun istersiniz... Bu tamamen
isteğinize bağlı...Ama denemediyseniz bir kere olsun denemenizi tavsiye ederim
portakal suyu kullanmayı ve buğdaylı yapmayı, buğdayın faydalarını da göz ardı
etmeyin. Aynı şekilde zencefili de tavsiye ediyorum, ama yemeğin tadını
değiştirmeyecek oranda kullanırsanız faydalı bir baharatı herkese yedirmiş
olursunuz. İşte bu kadar basit malzemelerle, istediğiniz kıvamda pişirerek
güzel bir lezzet elde ediyorsunuz. Yemeğin rengi de çok güzel oluyor, ben artık
hep böyle yapıyorum. Tabii bir de zetinyağı olayı var, bu da olmazsa
olmazlarından. Bir şey daha deneyin ve yemek piştikten sonra zeytinyağını
üstüne şöyle bir gezdirin. Çok şey deneyin der gibi oldum ama olsun siz gene de
deneyin...
Pırasaları ve havuçları yıkayıp doğradıktan sonra bir tencereye koyun,
buğdayları ilave edin, tuz ve zencefili de isteğiniz miktarda ilave ettikten
sonra üstünü geçecek kadar portakal suyu koyarak tencerenin ağzını kapatın ve
önce yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan sonra da kısık ateşte yavaş yavaş
pişirin. Piştikten sonra ocaktan indirin ve üstüne 2 yemek kaşığı zeytinyağ
gezdirip kapağını tekrar kapatın ve soğuduktan sonra servis yapın...
AFİYET OLSUN
Yorumlar
Yorum Gönder