Yemesi kadar yapılışı da eğlenceli olduğu için böyle bir isim vermek geldi içimden, belki başka isimleri vardır...Tüm kurabiyelerde olduğu gibi bunda da tereyağ olması benim için eksi bir puan ama tereyağ yerine başka bir yağ kullanırsam aynı lezzeti vermiyor... Aslında bu hamurdan çok fazla sayıda kurabiye çıktığı ve hepsini bir oturuşta yemediğimiz düşünülürse pek zararlıymış gibi gelmiyor. Ayrıca bir haftadan daha fazla bir süre dayanıyor. Yani yavaş yavaş uzun bir sürede tüketirsek sanırım masum bir kurabiye... Tabii lezzeti konusundaki bu fikirler bana ait, yaptıktan sonra umarım siz de beğenirsiniz.
Tarif
çok eski bir arkadaşımdan... Taaa lise zamanlarından... Sevgili arkadaşım
Serap... Bir tarif verirmisin demiştim bir gün ve bana bu tarifi
vermişti... Yaparım o zamandan beri ara ara ve çınlatırım kulaklarını,
aklımdan geçiririm güzel anılarımızı... Ve görüşürüz hala... Güzel zamanlarımız geçmişti... Belki de bu yüzden neşeli kurabiye bu kurabiyenin adı...
MALZEMELER
250 g tereyağ
2 tane pişmiş yumurtanın sarısı
Yumuşak bir hamur oluncaya kadar un, yaklaşık 3 su bardağı
Hamurdan ufak parçalar alınarak küçük yuvarlaklar şeklinde kurabiyeler yapılır ve 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirilir. Beyaz kalmasına dikkat edilir.
Aşağıdaki karışım çukur bir kaba hazırlanır
1 su bardağı şeker
Fırından çıkan kurabiyeler dağılmaması için dikkatlice bu karışımla karıştırılır, sıcak olacağı için dikkatli olmak gerekir...
AFİYET OLSUN
Canim arkadasim siten cok guzel olmus hergun keyifle takip ediyorum.Tarifindeki yumurta pismis mi?
YanıtlaSilolacak nasil yani :).
Ebru
Basardim
YanıtlaSil