03 Mayıs 2011

ISLAK KEK; İLK TARİFİM



İlk tarif olarak ilk tarifimi yazmaya karar verdim. Bunun için de yıllar önceye gitmem gerekti, açıkcası çok zaman geçmiş. Gittiğim bir kursta aldığım ve ilk yaptığım andan itibaren her zaman başarı ile sonuçlanan, beni hiç üzmeyen bir tarif. Tabii lezzet açısından da gayet güzel sonuç veriyor bana göre. Deneyin pişman olmazsınız…



Ve farklı şekillerle de ikram edebilirsiniz sevdiklerinize...hindistan cevizi ve antep fıstığını birlikte kullanabilirsiniz...ya da üstünü ince bir krema ile kaplayıp şeker hamurundan minik şekerler yaparak da farklı bir sunum yapabilirsiniz...bu krema sıvı kremayı çırparak elde edeceğiniz bir krema olabilir ya da krem şanti kullanabilirsiniz...


MALZEMELER

4 yumurta

1,5 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

1 paket ( 250 g )  eritilmiş tereyağ

1 paket kakao ( yaklaşık 3 çorba kaşığı )

Bütün bu malzemeleri karıştırın. Bu karışımdan 1 su bardağı ayırın.

Kalan karışıma aşağıdaki malzemeleri eklemeye devam edin.

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Karıştırma işlemi bittikten sonra istediğiniz bir kek kalıbında 180 derecelik fırında pişirin. Pişen keki istediğiniz şekilde dilimleyin ve ayırdığınız 1 bardak karışımı kekin üstüne eşit bir şekilde dökün ve soğuması için biraz sabredin. Üstünü hindistan cevizi ile süsleyebilirsiniz.


Ayrıca ben bu keki şu şekilde de yapıyorum bazen, tereyağını eritirken içine 100 g da bitter çikolata ilave ediyorum ve ikisini birlikte eritiyorum, daha  güzel oluyor gibi...deneyin bakalım siz hangisini beğeneceksiniz... 


AFİYET OLSUN



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...